Pályázat

Kedvezményezett neve: BOSS2006 Hungária Precíziósszerszámgyártó Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt címe:  Automata anyamenetfúró (AMB) és gyártástechnológiájának kifejlesztése

Szerződött támogatás összege: 70 599 367 Ft

Kölcsön összege: 110 941 863 Ft

Támogatás mértéke: 35 (%-ban)

Projekt tartalmának bemutatása:

A projekt célkitűzése, tömeggyártásra alkalmas automata anyamenetfúró (AMB) szerszám család kifejlesztése, az új termékcsalád gyártástechnológiájának kidolgozása, kiépítése. A projektben foglalt célkitűzés teljesítését a társaság 2020. január 15-én befejezettnek minősítette.

A projekt 2018. január 16-án kezdődött a saját humán erőforrásból összeállított fejlesztői munkacsoport létrehozásával. A munkacsoport egyetértett azzal, hogy a fejlesztői munkához szükség van egy kísérleti fejlesztésre alkalmas Junker Flutemat horonyköszörű gépre. A gépre vonatkozó megrendelést a társaság azonnal megtette. A fejlesztői csoport a projekt gyakorlati megvalósítását  5 munkaszakaszban tervezte meg a következők szerint:

  1. Az AMB automata menetfúró termékcsalád standardjainak meghatározás.
  2. Az AMB automata menetfúró család fejlesztése.
  3. A gyártástechnológia kialakítása, kiépítése.
  4. Tesztüzem, prototípus termék legyártása.
  5. A gyártás véglegesítése.

A fejlesztési munka során mindvégig szigorú követelmény volt, hogy olyan terméket, szerszámot fejlesszünk ki, amely alkalmas arra, hogy a felhasználók a legszélesebb körben használni tudják. Törekedtünk arra, hogy a legszélesebb méretstruktúrában, menetfajtában tudjuk gyártani és termékeink feleljenek meg a legszélesebb körű anyagféleségek, anyagminőségek esetén is anyacsavarok előállítására. A gyártástechnológia, a kifejlesztetett élgeometria biztosítja a termékeink magas minőségét és ezáltal alkalmassá válik arra, hogy a felhasználás során egy termék előállításának átfutási idejét a korábbiakhoz viszonyítva felére csökkentse, méretpontosságát és minőségét számottevően javítsa. Úgy gondoljuk, hogy az AMB típusú automata anyamenetfúró termék család kifejlesztésével, a gyártástechnológia kiépítésével, a társaság a gépiparban használatos új szerszám gyártását teremtette meg. Az új termékcsaláddal a társaság termékválasztéka bővült, az előállítás jövedelmezősége, a meglévő gyártási kapacitások kihasználtsága számottevően javult.

A projektben szereplő Giringelli M150 csúcsnélküli köszörűgép is beszerzésre került és 2019. év végére üzembe is lett helyezve. Ezzel tudtuk a megmunkáló fejrész teljes szerkezeti geometriájának kifejlesztését biztosítani. A projekt megvalósítása során lehívtuk a támogatási előleg teljes összegét és 2019. második felében időközi elszámolást nyújtottunk be sikeresen.

A projekt fontos célja volt a nyilvánosság biztosítása mellett, hogy a hazai KKV-k számára előnyöket biztosítsunk. Erre vonatkozóan a társaságunk weblapján külön oldalon adtunk tájékoztatást, a többi kötelező elem mellett és a közvetlen partneri látogatásokkor is tájékoztattuk meglévő partnereinknek az új lehetőségekről. A hazai KKV részére az új termék forgalmazásának indulásakor egyedi kedvezményeket biztosítunk.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.01.15.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00021